22 червня 2022 року з 10.10 в дистанційному форматі відбувся творчий показ акторської групи БСМ-12-9 3-го курсу з предмету «Ведучий обрядових дій» (викладач – професор, Заслужений працівник культури України Матушенко Валерій Борисович). 

Темою показу були обряди українського весілля, які є завершальним актом серйозних шлюбних відносин та завжди відбуваються урочисто і святково, починаючи зранку з квартири молодої. Роль молодого виконав Дяченко Андрій, а молодої – Ісакова Валерія. Помічником режисера, співсценаристом, а також матір’ю молодої була Артюшенко Анна. Роль батьків молодого зіграли Пукас Анна та Хлевінська Ліза. Ролі свідків виконували Безолюк Вікторія та Шевчук Назарій. Тіткою молодої була Козьма Валентина. Дуже комічну роль, але характерну та яскраву бабусю молодої зіграла Кубань Лейла.
Під час дистанційного показу ми відчули (на скільки це можливо в таких складних умовах) справжній колорит українського весілля, обряди та традиції, багато з яких не втратили актуальність і сьогодні. Ми побачили послідовний монтаж обрядових дій сучасного весілля, які були поєднані наскрізною дією (українською власневесільною обрядовістю), що відбувається зранку до вечора в день весілля. Студенти продемонстрували наступні обряди :
1. Викуп молодої вранці молодим та свідком.
2. Зустріч молодят батьками в ресторані чи кафе.
3. Викрадення туфлі молодої з викупом.
4. Знаходження молодими своїх половинок із зав’язаними очима.
5. Викрадення самої молодої з викупом.
6. Зняття фати з молодої та покривання хусткою матір’ю молодого.
7. «Прописка» зятя в сім’ю до тещі з миттям ніг і танцем.
8. Розрізання молодими весільного торту.
9. Кидання весільного букету з визначенням наступної нареченої.
10. Танок при свічках - «кульмінація» весілля.
Студенти прекрасно розкрили свої творчі здібності, існували і творили в запропонованих обставинах та намагалися жити і імпровізувати під час виконання багатьох весільних обрядодій.
Показ пройшов яскраво і невимушено. Було цікаво поринути в атмосферу українських весільних обрядових дій.