Дорогий Василю Гнатовичу!

Прийміть щирі й сердечні вітання від колективу НАКККіМ із 35-ти річчям перебування на посаді ректора нашої Академії.

Усі ці роки Ви, наче рідний батько, мудрий наставник, піклуєтеся про розвиток Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, дбаєте про підготовку нової генерації фахівців у культурно-мистецькій сфері нашої держави.

Упевнені, що Ваш професійний досвід і надалі сприятиме розбудові Академії та всієї культурно-мистецької освіти. Адже, крізь роки, НАКККіМ має визначні досягнення у вихованні справжніх професіоналів у сфері культури і мистецтв України. Внесок Академії у скарбницю національної культури - вагомий і незаперечний.

Впродовж 35 років Ви незмінно очолюєте нашу альма-матер і вже стали її символом, брендом і «оберегом» української культури та мистецтва.

Бажаємо міцного здоров’я, щастя, благополуччя, творчого натхнення та подальшої плідної діяльності й невичерпної енергії!

Історична довідка

Згідно з Наказом №121 від 14.06.1985 року Чернець Василь Гнатович приступив до роботи на посаді директора Інституту підвищення кваліфікації працівників культури. У наступні роки – ректор ІПК ПК, ДАКККіМ, НАКККіМ, доктор філософії, професор, є автором понад 70 наукових робіт з культурологічної та мистецтвознавчої проблематики, один з керівників авторського колективу 6-томної «Української енциклопедії етнокультурознавства та етнокультурології», голова фахової комісії з питань післядипломної освіти Координаційної Ради з питань мистецької освіти і науки при Національній академії мистецтв України, з 2015 року – почесний академік Національної академії мистецтв України.