26 серпня відбулося розширене засідання Вченої ради Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв.

Про основні вектори розвитку Академії у 2021 – 2022 навчальному році доповів голова Вченої ради, ректор НАКККіМ Чернець Василь Гнатович. Також він представив колективу нових співробітників. З нового навчального року в Інституті дизайну та реклами працюватиме Максим Вікторович Омельяненко – доктор технічних наук, кандидат архітектури, доцент, член Академії будівництва України, автор понад 70 наукових і навчально-методичних праць, у тому числі 2 навчальних посібників. Заступником директора Інституту сучасного мистецтва з навчальної роботи призначено Валентину Іванівну Мусієнко – кандидата педагогічних наук, доцента, заслуженого працівника культури України, авторку 59 наукових статей і 2 монографій. Під час роботи в Одеській Національній музичній академії імені А. В. Нежданової вона підготувала понад 100 лауреатів Всеукраїнських і міжнародних конкурсів. Кафедру графічного дизайну очолила Лідія Михайлівна Коваль – доктор технічних наук, кандидат мистецтвознавства, доцент, член спілки дизайнерів України. Керівником Центру виховної та культурно-дозвіллєвої роботи НАКККІМ призначено Євгенію Костянтинівну Таку, режисера і сценариста з великим досвідом практичної роботи у навчальних закладах і на телебаченні.

Після кадрових питань було заслухано інформацію про хід вступної кампанії і підсумки роботи приймальної комісії у 2021-2022 навчальному році від відповідального секретаря приймальної комісії Ангеліни Федончук, яка розповіла про особливості цьогорічної вступної кампанії і представила динаміку кількості вступників та попередні результати, адже прийом бажаючих вступити на заочну форму навчання продовжиться у вересні.

Про затвердження плану роботи вченої ради Академії на 2021 – 2021 навчальний рік доповіла вчений секретар Тетяна Рева. По наступних питаннях щодо зарахування до докторантури Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв у 2021 році та затвердження індивідуальних планів наукової роботи докторантів, а також про виконання індивідуальних планів наукової роботи здобувачів вищої освіти ступеня доктор філософії та доктора наук у 2020-2021 навчальному році доповідала проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Людмила Степаненко. Також було заслухано звіти присутніх докторантів.

Із пропозицією затвердити «Кодекс поведінки здобувачів вищої освіти Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв» до присутніх звернулась проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Ілона Сиваш. Під час розгляду даного питання виступили голова Студентської ради Кароліна Заболотна і голова профспілкового комітету Олексій Брайченко.

По всіх розглянутих питаннях були ухвалені відповідні рішення і наприкінці засідання ректор Василь Гнатович Чернець та заступник голови профспілкового комітету Ганна Степенко вручили подяки і щиро привітали наших ювілярів – кандидита мистецтвознавства, доцента, члена спілки художників України Ніну Пархоменко і старшого викладача кафедри графічного дизайну Олену Бобир.