11 серпня в Академії відбулись творчі конкурси на спеціальність «сценічне мистецтво», освітня програма «акторська майстерність» та на спеціальність «дизайн», освітні програми «графічний дизайн», «дизайн  середовища».

Продемонструвати свої знання й бажання навчатися в Академії приїхали абітурієнти із найрізноманітніших куточків України – Київ, Чернівці, Полтава, Донецьк, Кропивницький, Одеса тощо.

Тих, хто поступає на навчання на спеціальність «сценічне мистецтво» приймальна комісія оцінює поетапно. Учасникам потрібно було продекламувати уривок із прозового твору, вірш чи байку. Крім того, юні актори мали вразити слухачів вдалим прочитанням монологу із твору, продемонструвати уміння співати, танцювати і зображати етюд на довільну тематику. Фахово-екзаменаційна комісія на чолі з завідувачем кафедри режисури та акторської майстерності, народною артисткою України Л.І. Хоролець відзначила, що творчий конкурс пройшов на належному рівні й серед вступників є достойні кандидати, котрі розуміють свою майбутню професію й мають певні здібності, що лише допоможе їм вміло застосовувати ті знання, які отримають в НАКККіМ.

Водночас, фахово-екзаменаційна комісія зі вступу на навчання за спеціальністю «дизайн» на чолі з професором кафедри рисунку, живопису та скульптури, заслуженим діячем мистецтв України І.В. Лисенко-Ткачук розглядала творче вирішення натюрморту, грамотні пропорційні, колірні та тонові співвідношення, цілісність зображення. Вступне випробування дало змогу виявити здатність абітурієнтів успішно засвоїти освітньо-професійну програму підготовки бакалаврів загалом та засвідчило потенційні можливості майбутніх фахівців сфери дизайну.