25 вересня студенти та викладачі Академії взяли участь в грандіозній прем’єрі спільного проєкту Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського та видавництва “ArtHuss” під назвою «Чайковський: Україна на карті життя та творчості», що присвячений 180-річчю від дня народження Петра Чайковського та 80-річчю присвоєння його імені Київській консерваторії.

Захід відкрив ректор Академії Максим Тимошенко, який привітав з надзвичайною подією усіх присутніх та разом з директором видавництва “ArtHuss” Костянтином Кожем’якою представив усім присутнім довгоочікувану книгу.

- Вважаю, що ми нарешті змогли повернути геніального П.І. Чайковського Україні. Це фундаментальна праця, яка містить не тільки родовід та життєпис неперевершеного композитора, але і його особисті листи, в яких він говорить про Україну. Академія безмежно пишається таким цінним надбанням, ми щасливі, що презентація книги відбулась на такому високому професійному рівні. Наша держава повинна пишатись геніальним сином України! Книга про Петра Ілліча Чайковського - чудовий барельєф генія музики і це все неймовірна робота великої команди Академії, яка щодня невтомно працює задля відродження безсмертних цінностей консерваторії, повернення Україні видатних постатей музичного мистецтва, - зазначив Максим Тимошенко.

За словами завідувачки кафедрою арт-менеджменту та івент-технологій О.Р. Копієвської така подія – це гарна нагода для студентів побачити, як організовуються професійні заходи й презентації, можливість поспілкуватися із ректором та відомими учасниками івенту, дізнатися про концертну діяльність Академії.

- Професійний старт! Презентація книги, яка присвячена життю та творчості П.І. Чайковського. Дякуємо ректору М.О. Тимошенко за теплий прийом та цікаву екскурсію!, - поділилася враженнями Копієвська.

Серед почесних гостей урочистої події були новий директор Італійського культурного центру в Києві Едоардо Крізафуллі, почесний директор Італійського культурного центру в Києві Франко Боллоні, а також видатний український поет, Герой України Юрій Рибчинський і громадський діяч, політик, поет Євген Рибчинський та багато інших відомих особистостей.