Розпочати професійну діяльність до закінчення навчання – цим нині нікого не здивуєш, а от щоб вже отримати визнання – це доступно не багатьом.

Анні Марійко, студентці бакалаврату спеціальності «Сценічне мистецтво», це вдалося: розпорядженням київського міського голови від 18 червня вона стала лауреатом премії «За особливі досягнення молоді в розбудові столиці України – міста-героя Києва 2020 року» в номінації «Творчі досягнення». Удостоєні премії в цій категорії і представники Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, Київської академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука, Київської муніципальної академії естрадного і циркового мистецтв. Аналізуючи свій шлях до успіху, Анна вказує, що при обранні фаху режисера керувалася насамперед своїми відчуттями, а вже в академії, у класі Юлії Кратко, зрозуміла, що важливо прислухатися до думки наставника.

– Юлія Володимирівна нам приділяла стільки часу! Це було не просто навчання, а й постійні репетиції, уроки творчості, відшліфовування майстерності, порівняння себе з іншими, перегляди вистав конкурентів на конкурсах, з яких, до речі, ми зазвичай привозили призові місця, часто й Гран-прі. А ви ж розумієте, як це надихає для подальшої роботи над собою.

Юлія Кратко задоволена своєю ученицею:

– Для викладача величезне щастя – працювати зі студентами, сповненими любові до своєї майбутньої професії. Тоді створювані мистецькі проєкти вдаються цікавими та професійними, бо такі студенти прагнуть реалізувати себе повною мірою. Саме такою і є Анна Марійко, яка за час навчання була учасницею і творцем багатьох мистецьких акцій. Приємно, коли таких студентів відзначають. Упевнений, ми ще не раз почуємо ім’я українського режисера Анни Марійко.

Текст: Олексій Брайченко