Шановне студентство! У наш час знання іноземних мов вкрай необхідне. Саме тому Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв запрошує здобувачів вищої освіти поглибити знання з іноземних мов на факультативах, що започатковуються кафедрою культурології та міжкультурних комунікацій. На факультативах ви зможете вивчати широкий спектр іноземних мов - англійську, німецьку, іспанську та французьку.

Чому варто вивчати іноземні мови:
‒ володіння іноземною мовою, дає можливість вільно спілкуватися в будь-якій точці світу;
‒ дає можливість підготуватися до вступних екзаменів в магістратуру та аспірантуру;
‒ надає можливість отримати необхідний рівень володіння іноземною мовою, який дозволяє отримати бажану роботу;
‒ вивчення іноземних мов активно розвиває пам'ять.


Здійснювати навчання на факультативах будуть викладачі кафедри культурології та міжкультурних комунікацій, які мають високий рівень володіння іноземними мовами та багаторічний досвід у їх викладанні.


Андерсон Людмила Вадимівна, старший викладач кафедри культурології та міжкультурних комунікацій.

У 1987 р. закінчила Київський державний педагогічний інститут іноземних мов (зараз – Національний лінгвістичний університет) за спеціальністю «Викладач англійської та іспанської мови». Працювала на кафедрі методики викладання іноземних мов вищеназваного інституту. З 1990 р. була перекладачем у спільній україно-американській компанії «Джонсон Київ Корпорейшн», позаштатним перекладачем у представництві ООН у Києві, перекладачем у USAID та інших позаурядових організацій. У 2006 р. закінчила Національну Академію керівних кадрів культури та мистецтв за спеціальністю «Мистецтвознавець-експерт». З 2007 р. викладає англійську та іспанську мови в Академії на кафедрі культурології та міжкультурних комунікацій.


Тіхомірова Людмила Миколаївна, старший викладач кафедри культурології та міжкультурних комунікацій.

У 1970 р. закінчила Оренбурзький педагогічній інститут ім. Т. Г. Шевченка філологічний факультет іноземних мов- французької та німецької, за спеціальністю викладач французької та німецької мови в м. Оренбург. Працювала викладачем німецької мови у Оренбурзькому вищому воєнному авіаційному училищі ім. И. С. Полбіна (ОВВАКУЛ), була перекладачем у «Трансгазі» (німецька, французька мови), робота із спеціалістами «Mannesмann AG», «AEG KANNIS», «KAMERON» та інш. Росія.
1972 - 1978 р. р. – проживала у ГДР.
1979 - 1981 р. р. закінчила дворічні вищі курси перекладачів у Московському ордену Дружби народів державному педагогічному інституті імені Моріса Тореза. Диплом перекладача-референта французької мови вищої категорії.
1981 - 1991 р. р. Гід-перекладач у Кіївському відділені «Інтурист» «Український дім» перекладач. Працювала перекладачем – менеджером у ліванській фірмi “INPRO sarl” (от Кабміна України) та ін.
2008 – 2009 р. р. була представником – перекладачем від польської туристичної фірми «Rheinbovtour» у Мароко.
З 2018 року викладає французьку та німецьку мови в Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв на кафедрі культурології та міжкультурних комунікацій.

Заняття з факультативу будуть проводитися за розкладом: