З 5 квітня 2021 року у Центрі неперервної культурно-мистецької освіти розпочалося дистанційне навчання трьох груп працівників закладів культури, з них двох груп керівників структурних підрозділів, провідні спеціалісти наукових і публічних бібліотек, які підвищують кваліфікацію за дистанційними курсами

«Інтелектуальна свобода та доступність інформації в демократичному суспільстві. Етика бібліотечного працівника» (13 осіб, тьютор курсу к.п.н., професор В. В. Загуменна) і «Технології веб 2.0 для бібліотек і користувачів: нові можливості розвитку бібліотечного середовища» (16 осіб, тьютор курсу к.і.н., доцент Я. О. Хіміч ), а також керівники структурних підрозділів, провідні спеціалісти закладів культури, які навчаються за дистанційним курсом «Організація конгресного і ділового туризму» (27 осіб, к.п.н., доцент Н. Н. Шевченко). Серед слухачів – бібліотечні працівники з Одеси, Полтави, Рівного, Торецька та Бахмуту (Донецька область), завідувачі відділами культури і туризму, директори будинків культури з Дніпропетровської, Львівської, Кіровоградської, Рівненської, Хмельницької областей.
Кожен дистанційний курс передбачає вивчення лекційного матеріалу, перегляд відео та презентацій, виконання практичних робіт, он-лайн семінари і дискусії, а також спілкування з тьюторами. Навчальний матеріал постійно оновлюється та включає актуальні теми, зокрема «Інтелектуальна свобода та інформаційна політика держави», «Вільний доступ і обмін інформацією як умова міжнародного інформаційно - бібліотечного співробітництва», «Веб 2.0 в бібліотеках як інструмент управління знаннями», «Менеджмент знань (вебінари, спільна робота з документами, рейтинги, краудсорсинг)», «Місце конгресного та ділового туризму в туристичній індустрії. Класифікація ділового туризму», «Організація "Team-building" - командозгуртовуючих виїздів-тренінгів», «Специфіка організації квест-екскурсій та інших форм екскурсій в своєму регіоні».
Навчальні курси, що створені на платформі MOODLE та розміщені на сайті дистанційного навчання НАКККіМ http://e-osvita.org.ua/new, адмініструються відділом дистанційного навчання (заступник начальника відділу І. Г. Дзюба) та в сучасних умовах карантинних обмежень дозволяють надавати якісні освітні послуги. Навчання триватиме до 30 квітня.

Директорка Центру НКМО к.п.н., доцент І.О.Шевченко