Обов’язковою складовою навчання культурологів в Академії є відвідування екскурсій, музеїв, галерей, адже це допомагає дослідити особливості організаційної роботи культурно-мистецьких проєктів, на практиці закріпити вже пройдений матеріал та сформувати у здобувачів вищої освіти уявлення про світ професій, пов’язаних зі спеціальністю.

22 жовтня культурологи разом з викладачем дисципліни «Історія української культури» Олексієм Брайченком відвідали Музей «Становлення української нації» та унікальну виставку «За волю України!» у Національному музеї історії України у Другій світовій війни.
«За волю України!» – видатна подія в історії україно-американських двосторонніх відносин, коли вперше за тридцять років незалежності у виставці в Україні взяли участь провідні наукові, музейні та культурно-просвітні українські інституції США – Український Музей та Бібліотека у Стемфорді, Український Національний Музей у Чикаго, Українська Вільна Академія Наук у США, Український Музей у Нью-Йорку, Український історичний та освітній центр, постійна колекція Музею імені Патріарха Мстислава, Сомерсет у Бавнд-Бруку. Загалом вони передали на тимчасове експонування в Україну 181 раритет.
Музей «Становлення української нації» – це перший в Україні інноваційний музей історії, де минуле поєднується з сучасними технологіями. Всі експозиції зроблені на основі історичних досліджень та мають наукове обґрунтування, адже в команді Музею працюють вчені та експерти: історики, археологи, етнографи, скульптори, дизайнери.
Культурологи Академії і надалі продовжать дослідження особливостей роботи найкращих культурних інституцій Києва.