Знання, отримані під час дистанційного навчання, потрібно підтверджувати практичними прикладами. Саме тому, 5 травня, у перший день повернення до очного навчання, студенти-культурологи групи БКР-31-20 в межах дисципліни "Історія релігійної культури" здійснили арт- експедицію Національним заповідником Києво-Печерська лавра.

 Лектор-екскурсовод ознайомила студенток з історичними фактами заснування Києво-Печерської лаври, її архітектурою та особливостями, а також змістовно відповіла на всі поставленні питання, а їх, як у справжніх культурологів, було багато.

Також студентки відвідали ближні печери, Успенський собор, Велику лаврську дзвіницю, Трапезну церкву та музейні експозиції. Екскурсія була дуже важливою для культурологів, надала їм можливість поглибити знання про розвиток духовності та культури України, ознайомитись з архітектурою епохи українського бароко, а також отримати справжній майстер-клас з екскурсійної діяльності.

Дякуємо провідному лектору-екскурсоводу Олізаревській М.І. за змістовну екскурсію - бесіду, завідуючій кафедрою, професору Герчанівській П.Е. та аспірантці Людмилі Лукашевій за організацію.