04 червня 2022 року о 12:00 вже традиційно відбувся майстер-клас для абітурієнтів Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв кафедри режисури та акторської майстерності імені народної артистки України Лариси Хоролець із дисципліни «Сценічне мовлення». Майстер-клас проводила актриса театру і кіно, старша викладачка кафедри Оксана Віталіївна Богдан. Тема події: «Техніка мовлення як важливий компонент акторської майстерності». 

На Майстер-класі Оксана Віталіївна розповіла про основні елементи техніки мовлення та їх важливість у професії актора та режисера. Також були озвучені поради абітурієнтам, зокрема, щодо тренування пам’яті, розуміння ідеї та підтексту творів, обраних для творчого конкурсу. В практичній частині майстер-класу викладачка запропонувала зробити артикуляційну розминку, а також абітурієнти спробували працювати над правильним диханням. Для роботи над дикцією було обрано декілька скоромовок, які абітурієнти та всі присутні з великим задоволенням вчилися вимовляти в різних темпах.
Юлія Володимирівна Кратко, заступник директора Інституту сучасного мистецтва з виховної роботи, відповідальний секретар приймальної комісії НАКККіМ, старша викладачка кафедри режисури та акторської майстерності ім. н. а. України Лариси Хоролець розповіла про особливості вступної кампанії нинішнього року, відповіла на запитання і разом із абітурієнтами підключилася до розминки мовного апарату та роботи над скоромовками, що були запропоновані спікеркою майстер-класу.
Валерій Борисович Матушенко, професор кафедри, кандидат культурології, заслужений працівник культури України розповів про акредитовані освітньо-професійні програми (ОПП) кафедри за обома спеціальностями – «Режисура» та «Акторська майстерність».
На Майстер-класі був присутній Віктор Сергійович Гирич, завідувач, професор кафедри режисури та акторської майстерності імені народної артистки України Лариси Хоролець, народний артист України.
Модератор Майстер-класу – Світлана Миколаївна Садовенко, заступник завідувача, професор кафедри, доктор культурології, заслужений діяч мистецтв України.
Дякуємо усім, хто долучився до Майстер-класу. Слідкуйте за новими подіями кафедри на офіційній сторінці кафедри на сайті НАКККіМ та у FB. І до зустрічі наступної суботи о 12.00 за постійно діючим посиланням: https://meet.google.com/wxt-tgwr-pox
Чекаємо на вас!