15 вересня Національною академією керівних кадрів культури і мистецтв було підписано меморандум про співпрацю з Пекінським центром культурного обміну «Подорож заради миру». Метою меморандуму є створення умов для організації та співробітництва з науковими та освітньо-мистецькими закладами Китайської Народної Республіки. 

На позачергове засідання Вченої ради Академії прибув генеральний директор Пекінського центру культурного обміну «Подорож заради миру» Шао Чанчунь. Перед початком засідання делегації гостей продемонстрували свою майстерність студенти кафедри хореографії та кафедри академічного і естрадного вокалу та звукорежисури. В урочистій обстановці пролунали пісні у виконанні Національного заслуженого академічного українського народного хору ім. Г. Г. Верьовки, серед солістів якого також були студенти Академії. У залі засідань Вченої ради гості з Китайської Народної Республіки могли ознайомитися з фотовиставкою робіт директора Інституту дизайну та реклами Бориса Андресюка.
Під час підписання меморандуму генеральний директор Пекінського центру культурного обміну «Подорож заради миру» Шао Чанчунь підкреслив, що для України і Китайської Народної Республіки починається новий етап співробітництва. Ректор Академії Василь Гнатович Чернець запевнив, що співпраця Академії і Пекінського центру культурного обміну «Подорож заради миру» відбуватиметься для вирішення кадрових питань у галузі культури, професійної підготовки і підвищення кваліфікації фахівців закладів культури, забезпечення збереження національних традицій і піднесення ролі мистецької освіти у духовному розвитку народів України та Китайської Народної Республіки.